Een glazen wand: kies voor openheid in uw kantoor

Lange glazen scheidingswand voor vergaderruimte Lange glazen scheidingswand voor vergaderruimte
Vrijstaande glazen wanden Vrijstaande glazen wanden
Glazen wanden Glazen wanden
Slimline volglazen wand 1 Slimline volglazen wand 1
Glazen systeemwanden monoblok Glazen systeemwanden monoblok

Glazen wanden: een transparante en stijlvolle oplossing

Kantoorverdiepingen zijn vandaag de dag vaak fris, modern en transparant ingericht, waarbij veel gebruik gemaakt wordt grote open ruimtes. Toch blijft er altijd behoefte aan werkruimtes waar men zich af kan zonderen van de rest. Denk hierbij aan spreekkamers, vergaderruimtes, belruimtes, of simpelweg ruimtes waar individueel of met een klein team ongestoord gewerkt kan worden. Het gebruik van een glazen wand biedt de ideale oplossing om dergelijke ruimtes te creëren zonder het open en transparante karakter te verliezen. Bovendien zorgt het veelvuldig gebruik van glas voor het optimaal benutten van het aanwezige licht in het pand. Ons aanbod glazen wanden is onder te verdelen in twee verschillende typen.

Het eerste type is een glazen wand opgebouwd uit stapelbare Monobloc glaselementen. Deze wand is volledig modulair en biedt daardoor een grote variatie aan mogelijkheden qua opbouw en karakter.

Het andere type glazen wand is de Slimline volglas wand. Deze wand bestaat zoals de naam al doet vermoeden vrijwel geheel uit een glazen oppervlak. De glaspanelen worden bevestigd binnen een zeer slank aluminium kader en worden direct tegen elkaar geplaatst zonder tussenprofiel. Het resultaat is een vrijwel volledig glazen oppervlak met slechts minimalen glasnaden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u een vraag voor uw specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies.

Vragen over onze glazen wanden, of direct offerte aanvragen?

Heeft u vragen met betrekking tot onze glazen wanden? U kunt ons bellen op 085-489 26 00, of neem contact op via de site. Wij voorzien u graag van advies! Of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

 

Monobloc

De Monobloc glaswand is opgebouwd uit stapelbare glaspanelen met een volledig modulair karakter. Dit brengt zeer veel flexibiliteit met zich mee bij het samenstellen van de glazen wand. Zo kan de wand bijvoorbeeld opgebouwd worden door volledig transparante elementen af te wisselen met een element met gematteerd glas. Bovendien heeft u de keuze om naast de gestapelde uitvoering (horizontale belijning), de wand op te bouwen met plafondhoge, verticaal geplaatste elementen. Ook kunnen in de glasspouw van de Monobloc glaselementen horizontale jaloezie of verticale lamellen worden aangebracht. De gestapelde glaswand is uit te voeren met 3, 4 of 5 gestapelde elementen. De breedte van de individuele elementen is volledig vrij te bepalen, afhankelijk van de lengte van de wand.

Meer weten? Hier vindt u meer informatie over onze Monobloc wand.

Slimline

De Slimline wanden zijn vol glazen wanden bieden optimaal doorzicht en zijn zeer strak afgewerkt. Zoals de naam al zegt, bestaat de glazen wand vrijwel volledig uit één groot glasoppervlak. Hierdoor krijgt uw kantoor een zeer open en licht karakter. Deze wanden zijn perfect voor het afscheiden van een ruimte zonder daarbij in te leveren op de hoeveelheid licht. De glaspanelen worden geplaatst binnen een kader van zeer slanke aluminium profielen (25-35 mm). Binnen dit kader worden de glaspanelen direct tegen elkaar geplaatst zonder onderbreking van profielen. Dit koppelen gebeurt middels transparante TESA ACX Plus 7058 siliconen tape, of transparante transparante siliconenkit. Hierdoor beschikt de volglas wand over minimale glasnaden.

Meer weten? Hier vindt u meer informatie over onze Slimline volglas wand.

Zeer veel mogelijkheden

Onze glazen wanden bieden zeer veel mogelijkheden om deze perfect aan te laten sluiten binnen de sfeer en huisstijl van uw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van glasfolie op de wand. De wand kan worden voorzien van allerlei soorten folie; matteerfolie, blindeerfolie, fotoprints, spiegelfolie, et cetera.
Ook heeft u keuze uit diverse soorten glas dat kan worden toegepast in uw glaswand.
Standaard leveren wij:

  • - Monobloc glaselementen met 4-8 mm blank floatglas
  • - Slimline 66.2 gelaagd veiligheidsglas

Daarnaast heeft u de keuze uit 10 mm gehard glas, 55.1 gelaagd veiligheidsglas en 88.2 gelaagd veiligheidsglas.

 

Glasfolie

Het toepassen van veel glas bij het creëren van lichte en transparante werkplekken neemt steeds meer toe. Waar transparantie over het algemeen een zeer positieve invloed heeft op de algehele sfeer van de ruimte, vraagt dit soms ook om extra aandacht m.b.t. privacy en veiligheid. In sommige gevallen is er bijvoorbeeld behoefte aan wat meer privacy, zonder in te leveren op de hoeveelheid licht in de ruimte.
Of de wand komt op een plek te staan waar men zich gemakkelijk kan vergissen en het glas over het hoofd ziet. Er bestaat dan een risico dat er iemand tegen de glaswand aan zal lopen.

Voor deze situaties is het uitermate geschikt om de glaswand te voorzien van glasfolie. De mogelijkheden m.b.t. het aanbrengen van dergelijke folie op een volglas wand zijn eindeloos. Voor het vergroten van de privacy kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een baan van matteerfolie over de volledige breedte van de glaswand. Zowel de boven- als onderkant van de glaswand laten op deze manier voldoende licht door, maar op ooghoogte kan er niet de ruimte ingekeken worden.

Ook kan de glaswand worden voorzien van een uniek patroon of design wat perfect aansluit bij de huisstijl van het bedrijf. Gaat het slechts om het toevoegen van een patroon om de zichtbaarheid te verbeteren, maar wilt u de glaswand zo transparant mogelijk houden? Dan kun u kiezen voor het aanbrengen van een transparantie folie met een wit slank patroon. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos.

Glasfolie op glazen wand 1
Glasfolie op glazen wand 2
Glasfolie op glazen wand 3

Verbeek & Rinzema Interieurs BV

Neem contact op of vraag direct geheel vrijblijvend een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over onze glazen wanden? Neem gerust contact op via 085-489 26 00 of via de website. Wij voorzien u graag van advies. Of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.