Glaswanden: openheid in uw kantoor

Lange glazen scheidingswand voor vergaderruimte Lange glazen scheidingswand voor vergaderruimte
Vrijstaande glaswanden Vrijstaande glaswanden
Slimline volglas wand Slimline volglas wand
Glaswanden Glaswanden
Glaswanden Monoblok Glaswanden Monoblok

Glaswanden: een transparante en stijlvolle oplossing

Tegenwoordig worden kantoorverdiepingen vaak transparant en modern ingericht. Bij het inrichten van deze verdiepingen wordt vaak gebruik gemaakt van grote open ruimtes. Waar dit qua openheid en bedrijfssfeer bijdraagt aan een open en transparant karakter, blijft er altijd behoefte aan afgesloten werkruimtes. In bepaalde situaties is het simpelweg prettiger om even afgezonderd te zijn van de rest. Deze afgesloten ruimtes worden bijvoorbeeld gebruikt als spreekkamer, vergaderruimte, belruimte of puur een ruimte waar individueel of met een klein team ongestoord gewerkt kan worden. Het toepassen van glaswanden biedt in dit geval de perfecte oplossing voor het creëren van dergelijke ruimtes zonder de open en transparante sfeer te verliezen. Daarnaast zorgt het veelvuldig toepassen van glas voor het optimale gebruik van het aanwezige licht.

Het aanbod glaswanden van Verbeek & Rinzema is in twee typen onder te verdelen. Het eerste type is een glaswand opgebouwd uit stapelbare Monobloc glaselementen. Deze wand bestaat uit volledig modulaire en stapelbare elementen die geheel naar uw wens gecombineerd kunnen worden tot een solide glaswand.

Het tweede type glaswand is de Slimline volglas wand. De term volglas wand wordt gebruikt omdat deze wand vrijwel geheel uit een glazen oppervlak bestaat. Het bevestigen van de glaspanelen gebeurt in zeer slanke aluminium profielen van 25 en 35 mm. Het koppelen van de glaspanelen onderling gebeurt middels speciale siliconen glastape waardoor er een minimale glasnaad ontstaat en de wand niet onderbroken wordt door verticale profielen.

Heeft u een vraag over onze glaswanden of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw situatie? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies.

Vragen over onze glaswanden, of directe offerte aanvragen?

Heeft u vragen met betrekking tot onze glaswanden? U kunt ons bellen op 085-489 26 00, of neem contact op via de site. Wij voorzien u graag van advies! Of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

 

Monobloc

Onze Monobloc glaswand bestaat uit stapelbare glaselementen en heeft daardoor een volledig modulair karakter. Afhankelijk van de afmetingen van de wand kunt u kiezen uit een stapeling van 3,4, of 5 elementen. Bovendien kunnen verschillende type elementen afwisselend gestapeld worden. Zo wordt de Monobloc wand vaak opgebouwd met een combinatie van volledig transparante en gematteerde elementen. Hiermee wordt een wand gecreëerd die veel licht doorlaat, maar toch de gewenste privacy biedt.
Behalve de gestapelde uitvoering (horizontale belijning), kan de wand ook opgebouwd worden met plafondhoge verticaal geplaatste elementen. Bovendien kunnen er in de glasspouw van de glaselementen horizontale jaloezien of verticale lamellen opgenomen worden. Kortom een erg flexibele wand met erg veel mogelijkheden.

Meer weten? Hier vindt u meer informatie over onze Monobloc wand.

Slimline

De volglas Slimline glaswand dankt zijn naam aan het feit dat deze wand vrijwel volledig uit één groot glas oppervlak bestaat. Hierdoor biedt de Slimline wand optimaal doorzicht en een zeer strakke afwerking. Met deze glaswand krijgt uw kantoor een zeer open en transparant karakter. De Slimline glaswand is dan ook uitermate geschikt wanneer u een ruimte van afscheiden maar toch een lichte en frisse sfeer wilt behouden. Het kader bestaat uit zeer slanke aluminium profielen van slechts 25 en 35 mm hoog. Hierbinnen worden de glaspanelen bevestigd en middels TESA ACX Plus 7058 siliconentape strak tegen elkaar geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de wand beschikt over minimale glasnaden en niet onderbroken wordt door verticale profielen.

Meer weten? Hier vindt u meer informatie over onze Slimline volglas wand.

Zeer veel mogelijkheden

Naast de keuze voor een type glaswand, zijn er ook zeer veel opties met betrekking tot de uitvoering van de wand. Wij bieden een groot aanbod aan mogelijkheden om de glaswand perfect te laten aansluiten bij de huisstijl en sfeer van uw bedrijf. Hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van diverse soorten folie op de glaswand. Ons aanbod folies bestaat onder andere uit; matteerfolie, blindeerfolie, fotoprints en spiegelfolie.

Daarnaast kunnen er verschillende soorten glas toegepast worden in de glaswand. Standaard leveren wij:

Monobloc : Glaselementen met 4-8 mm blank floatglas
Slimline : 66.2 gelaagd veiligheidsglas panelen

Daarnaast heeft u de keuze uit 10 mm gehard glas, 55.1 gelaagd veiligheidsglas en 88.2 gelaagd veiligheidsglas.

 

Glasfolie

Moderne kantoorruimtes worden in toenemende mate erg open en transparant ingericht. Om deze transparante sfeer te creëren wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van glaswanden. Het veelvuldig toepassen van glas heeft een positieve invloed op de sfeer, maar vraagt daarnaast ook om extra aandacht met betrekking tot privacy en veiligheid. Zo wordt er in sommige situaties gevraagd om een afscheiding die zowel voldoende licht doorlaat, maar ook de benodigde privacy biedt. Of de glaswand zal op een locatie komen te staan waar men zich makkelijk kan vergissen en de wand volledig over het hoofd ziet. Er is dan een verhoogd risico dat er iemand tegen de glaswand aan zal lopen.

De ideale oplossing voor deze situaties is om de glaswand te voorzien van glasfolie. De mogelijkheden m.b.t. het aanbrengen van dergelijke folie op een volglas wand zijn zeer uitgebreid. Om de privacy te verbeteren kunt u bijvoorbeeld een baan van matteerfolie aanbrengen over de volledige breedte van de wand. De wand is zowel boven als onder volledig transparant en laat voldoende licht door. Op ooghoogte is het glas echter gematteerd en kan er niet direct de ruimte ingekeken worden.

Behalve het aanbrengen van een rechte strook folie, kan de wand ook voorzien worden van diverse unieke patronen of designs die perfect aansluiten bij de huisstijl van uw bedrijf.

Ook bestaan er perfecte toepassingen om de zichtbaarheid van de glaswand te verbeteren, maar deze tegelijkertijd toch zo transparant mogelijk te houden. Zo kan de wand voorzien worden van transparantie glasfolie met een stijlvol en slank wit patroon. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos.

Glasfolie op glaswand 1
Glasfolie op glaswand 2
Glasfolie op glaswand 3

Verbeek & Rinzema Interieurs BV

Neem contact op of vraag direct geheel vrijblijvend een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over onze glaswanden? Neem gerust contact op via 085-489 26 00 of via de website. Wij voorzien u graag van advies. Of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.