Akoestisch plafond

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden; het creëren van een goede akoestiek op kantoor is zeer belangrijk. Toch wordt het belang van een goed (systeem)plafond en het optimaliseren van de akoestiek op de werkvloer regelmatig vergeten of onderschat. Een werkruimte met een goede akoestiek verhoogt niet alleen het werkcomfort en de productiviteit, maar draagt zelfs bij aan het verlagen van o.a. het ziekteverzuim. Kortom, een akoestisch plafond is iets om rekening mee te houden.

Niet in alle gevallen is het aanbrengen van een systeemplafond de gewenste, beste oplossing. Denk aan panden met betonkernactivering of waar het tonen van de staalconstructie en het beton bijdraagt aan de open en industriële uitstraling van het pand. Ook hiervoor bestaan uitstekende methoden voor het reduceren van de nagalmtijd en het opvangen van geluid. Het plaatsen van een akoestisch plafond door middel van akoestische plafondeilanden of baffles zorgt voor een goede akoestiek en ziet er bovendien schitterend uit. Voor een nog beter resultaat kunnen akoestische eilanden ook tegen de wanden gemonteerd worden of in combinatie met de bestaande plafondsystemen. 

Akoestische plafond baffle 1 Akoestische plafond baffle 1
Akoestische plafond eilanden 2 Akoestische plafond eilanden 2
Akoestische plafond eilanden 1 Akoestische plafond eilanden 1
Akoestische plafond baffle 2 Akoestische plafond baffle 2
Akoestische plafond baffle 3 Akoestische plafond baffle 3

Verbeek & Rinzema Interieurs BV

De akoestische plafondeilanden en baffles kunnen overal in uw bedrijf worden toegepast. Hierbij kan gedacht worden aan kantoorruimtes, vergaderruimtes, maar ook op een telefoonafdeling. Ook zijn er speciale industriële toepassingen voor bijvoorbeeld een productiehal. 

Zoals u merkt zijn er vele mogelijkheden met betrekking tot het verbeteren van de akoestiek in uw bedrijfsruimte aan de hand van een akoestisch plafond.

Vragen over onze akoestische plafondeilanden, of direct offerte aanvragen?

Heeft u vragen met betrekking tot onze akoestische plafondeilanden? U kunt ons bellen op 085-489 26 00, of neem contact op via de site. Wij voorzien u graag van advies! Of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Het belang van goede akoestiek

Het belang van een goede akoestiek en de effecten die geluid kunnen hebben op de mens, worden steeds duidelijker. De gevolgen van (licht) geluidsoverlast zijn veel groter dan menigeen denkt. Het is niet alleen vervelend, het kan direct invloed hebben op de gezondheid. Nu er meer onderzoeken worden gedaan naar de effecten van geluid, ontstaan er steeds meer opvallende en belangrijke inzichten. Niet voor niets besteden grote partijden zoals Ecophon en Rockfon veel aandacht aan het ontwikkelen en verbeteren van oplossingen voor een betere akoestiek.

Bent u geïnteresseerd in het effect van geluid en het belang van een goede akoestiek en wilt u hier graag meer over weten?
Hier vindt u enkele bronnen met meer informatie over dit onderwerp: